Nemate flash player / You don't have flash player

Viška regata 13. - 15. oktobar 2006.

Kao i prošle godine, ekipa Alligator je učestvovala na, masovno posećenoj i tradicionalno prestižnoj, regati Split - Vis - Split. Ovo je bila 62. Viška regata, 200 jedrilica, preko 1500 takmičara i mnogo više publike. Konkurencija nikad jača. Prava fešta.

Organizator regate, JK Labud, bio je na visini zadatka. Sve je funkcionisalo besprekorno. Od prijave pa do starta sve je išlo po planu. Petak, 13. oktobar, 9:00 - start. Svi u isto vreme, prema istom cilju, Visu. Vetra malo i opet strah - kako proći "Splitska vrata" (prolaz između Brača i Šolte). Ovoga puta Eol nam se nasmešio pa smo etapu do Visa prošli odlično, drugi u klasi a šesti u generalom plasmanu.

Povratak, etapa od Visa do Splita, bio je veoma naporan. Pošlo se po slaboj buri. Nadali smo se da će tako i ostati do cilja ali, opet "Splitska vrata"! U uzanom prolazu - gužva. Svi stoje praznih jedara. Tu i tamo poneko dobija neki vetrić i polako odmiče. Alligator se našao u totalnoj bonaci. Strpljenje, iskustvo i dva tri refulčića pokrenuli su nas ka Splitu. Druga etapa, ipak dobar plasman: peti u klasi, dvanaesti ukupno.

 

Posle dve trke odličan plasman:

4. mesto u klasi (open 3)

9. mesto, generalni plasman