Nemate flash player / You don't have flash player

Skiper Cup 2010.

 Skiper cup je 7. po redu regata koja je u ciklusu regata za pokal Slovenije. Na tu regatu smo došli dosta umorni, jer nismo ni planirali da je vozimo. Mi smo krenuli na Berneti. To je velika i lepa regata koju zovu mala Barcolana, jer učestvuje preko 300 brodova, duga je 18 milja.

Krenuli smo u petak uveče kamperom, stigli smo u 6h u subotu, odspavali do 8h i počeli pripreme za regatu. Podigli smo brod iz mora da ga operemo, napravili tenziju jarbola. Pošto je start za Sikper Cup bio u Portorožu, a nama je bilo potrebno sat vremena vožnje do tamo, onda smo morali brzo da se spakujemo, ponesemo sva potrebna jedra i krenemo da bi stigli na vreme na start. Bilo je malo vetra, do 5 čvorova. Tu se pojavio i naš stari i ujedno najveci konukurent Casali, koji redovno vozi sve regate za pokal Slovenije, tako da je to bila jedna interesantna borba izmedju nas. Vozile su se 2 trke, a iz kruga u krug smo se smenjivali u vodstvu, da bi na kraju ipak Alligator odneo pobedu, s tim što moram da napomenem da je prva trka bila dosta tesna, jer smo u cilj ušli za jednu ili pola duzine broda pre njih. Opet ista boljka Alligatora da ne zna regatno polje, gde se ide, gde se okrece, jer nemamo vremena da posvetimo pažnju načinu obeležavanja bova. Došli smo u situaciju da, kad smo već bili daleko ispred Casalija, shvatamo da treba da okrenemo još jednu bovu, tako da smo morali da se vratimo i tako smo njima dali šansu da nas stignu, pa smo zato pri ulasku u cilj imali samo jednu duzinu prednosti. Tako da je borba bila vrlo teska, sa dosta adrenalina i neizvesnosti.
Druga trka u sklopu Skiper Cup-a je bila lakša. Prvi krug su oni vodili, drugi smo uspeli da ih prestignemo i dodjemo do pobede. Tako je Alligator osvojio 1. mesto i iskoristio poslednju šansu da duel Casali - Alligator izjednaci rezultatom 3:3.
 
Vojislav Radivojević