Nemate flash player / You don't have flash player

Završna regata(16.10.2010.) i ponovo Berneti (17.10.2010.)

U kupu Slovenije se vozi osam regata, koja se zove poslednja.

Kada smo dosli na start ispred Portoroža shvatili smo da od brodova koji mogu da ugroze Alligatora nema nikoga. Casali je otišao na Višku, koja se vozi istog dana, a Paula je ostala na suvom, tako da je to u stvari bio jedan lep trening po suncanom i lepom danu i ujedno priprema za sutašnji Berneti. Šansa za naš tim da pokuša da ponovi rezultat od pre dve nedelje, kada je ova trka bila poništena, jer organizatori iz nobjašnjivih razloga nisu hteli da skrate trku (što je bio slučaj u 20 trka od ukupno 30). U tom poretku bi mi bili prvi u svojoj klasi, a četvrti u generalnom plasmanu.

Pokal Slovenije je osvojio Casali koji je vozio sedam regata. Alligator je osvojio 2. mesto sa vožene četri regate, a u našem ličnom duelu Alligator je na prošloj trci Skiper Cup iskoristio poslednju šansu u ovoj godini da izjednači na 3:3. Ljuta borba pravih timova.

Koristim priliku da im čestitam na briliantnoj vožnji Viške regate i dve pobede do Visa i od Visa do Splita i postavljanje rekorda staze u oba dana. Bravo momci!

U popodnevnim časovima stiže nam poruka: Berneti se odkazuje zbog prognozirane bure od oko 100 km/h i bezbednosti posada. Šteta zbog lošeg vremena, ali ipak je  najpametnie biti sigurno vezan u mirnoj luci dok nevreme ne prodje, a posebno za nas, jer iako je karbon izuzetno čvrst, ume da puca.

Aligatori su to iskoristili da skinu jarbol, podignu brod i ušuškaju ga da prezimi zimu do proleća i novih borbi, a već posle 5 dana se postavlja pitanje kada je novi start.