Nemate flash player / You don't have flash player

Skipper Cup 2012.

 Skipper Cup je jedna od 8 regata koja se vozi u Sloveniji, a gde dolazi cela Slovenija i okruženje. Mi smo otišli u sredu i forsirano pripremili brod. Napravili tenziju jarbola, ošmirglali trup - prvi put posle toliko vremena, pa onda i bulb lepo sredili i ošmirglali. Tip-top napravili da funkcioniše!

To je prva regata sa ovim brodom Alligator 2 u ovoj godini. Dosta veliki ispit za nas, a za mene pitanje kako ćemo funkcionisati? Ceo tim bukvalno godinu dana nije bio na brodu. Kako ćemo se uigrati, utrenirati, pohvatati sve one trenutke i one situacije kada treba reagovati, doći na tu neku automatiku. Mislim da sam na kraju izuzetno zadovoljan jer je stvarno ceo tim, a bilo nas je devetoro, funkcionisao i radio odlično, normalno uz neke manje greške. Shvati da smo posle 365 dana uzeli kormilo i seli na naš brod i da smo odmah startovali na prvoj regati i to na Skipper Cup-u. U prvom plovu smo bili drugi, u drugom smo bili prvi, a u trećem drugi (u klasi, a u ukupnom 3-2-3). To je fenomenalna stvar, jer u zbiru smo prvi u klasi.

Moramo da znamo da tu imamo dva izuzetno jaka broda u našoj klasi, to su Casali i Megaenergija sa kojima se mi non-stop jurimo. Megaenergija je brod iz stare priče. On se ranije zvao Amis, a sad je dobio novog sponzora, pa je sada Megaenergija. Produžen za 1,2 m i dobio je veliku vodenu liniju, pa je sad maksimalna konkurencija.

Bilo interesantno, tu drugu trku, drugi plov, vozili smo na razdaljini od po 5 metara jedan iza drugog, non-stop po 5 metara, i na bovi po 5 metara i niz vetar po 5 metara i uz vetar po 5 metara. Baš onako adrenaliska vožnja 1 na 1, fantastična, baš za uživanje.

Vreme nas je poslužilo, nije padala kiša, a duvao je jugo, do 10 čvorova. To je nešto što nama odgovara, ali i konkurentima. Nas ubija onaj izuzetno jak vetar, preko 20-25 čvorova. To je već kraj napora za ovakav trkački brod i onda se mi toga uvek plašimo, jer tada nismo toliko konkurentni, toliko ubojiti kao na ovim, slabijim vetrovima.

Trku smo vozili direktno protiv Casalija. Njega je vozio Petar Podunavac, naš taktičar, naš trener, čovek koji je deo Alligatora. Tako ga doživljavamo svi, i smatramo jedinim od naših najvećih prijatelja. Petar je sa kormila Casalija već sutradan za Berneti regatu prešao na mesto taktičara na Aligatoru.